снимка: pixabay.comЗаконопроектът предвижда и засилено видеонаблюдение, което притеснява правозащитниците. Демонстрации е

...
снимка: pixabay.comЗаконопроектът предвижда и засилено видеонаблюдение, което притеснява правозащитниците. Демонстрации е
Коментари Харесай

Въпреки студа хиляди излязоха във Франция в протест срещу Закона за глобалната сигурност

снимка: pixabay.com

Законопроектът планува и засилено видеонаблюдение, което тормози правозащитниците. Демонстрации е имало в редица градове:

Във Франция хиляди се включиха в митинг против Закона за световната сигурност. По данни на министерството на вътрешните работи в шествията са взели участие към 34 хиляди души.

Броят им в Париж макар студа е бил над 6 000. В множеството градове демонстрациите са минали умерено.

В Нант обаче се е стигнало до конфликти сред протестиращи и полиция. Ранени са 12 чиновници на реда. Има данни за десетки задържани.

Протестите против закона започнаха в края на предходната година поради противоречив член. Според него ще се санкционират лицата, които качват онлайн фотоси на служители на реда, чиито лица се виждат.

Законопроектът планува и засилено видеонаблюдение, което тормози правозащитниците.

" Организацията за отбрана на данните във Франция даде своето мнение, само че то е с целесъобразен темперамент. Така че съм доста обезпокоена за този закон и за спорните текствове в него ", сподели жителят на Париж Жан Дьоларок.
 
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР